‘Våre rangeringer vil være avgrensede’ – den islandske TV-programlederen opp mot landslaget

Har du noen gang lurt på hva som er den ensomste jobben i verden? En hyrde på Isle of Eigg kanskje? President for Sepp Blatter-fanklubben? Her er en annen til listen: islandsk nyhetsleser.

Hver natt sender den islandske TV-kanalen Stöd 2 sitt kveldsnyhetsprogram, News, klokka 18.30. Tirsdag blir det planlagt direkte mot det Sportingbet nasjonale fotballagets gruppe D-avgjørelse mot Kroatia. Da Island spilte Argentina i åpningskampen, så 60% av den innenlandske befolkningen. Det oversatt til 99,6% av alle TV-er som ble slått på den gangen.Å få folk til å snu vil være en av de største utfordringene i verdenssending, så hvilke triks har Stöd 2 opp ermet?

“Jeg har nettopp avsluttet et intervju med assisterende guvernør på Islands Central Bank ”, sier Thorbjörn Thórdarson, kringkastingsjournalist for News. “Han forlater banken etter 28 år, så det er ganske mye.” Er, flott. Høres bare billetten. Noe annet? Islands evige optimister møter Kroatia uten frykt for å mislykkes Les mer

“Vi hadde et veldig produktivt nyhetsmøte i morges. Det var litt diskusjon om at vi kanskje kan lese poengsummen noen ganger. ”Rett. Er det det? “Vi avrunder fortsatt Sportingbet gjenstandene for kvelden. Se, vi har ingen illusjoner om at vi vil ha dårlige rangeringer.Men, du vet, vi må få nyhetene ut og nyhetene stopper ikke på grunn av fotballen. ”

For en prisverdig holdning. Profesjonell og målbevisst ser ut til at Þórdarson deler etos som har gjort Strákarnir okkar (“Våre gutter”) til snakk om internasjonal fotball de siste årene. Han er heller ikke en tosk.Han vil ha garantert tilgang til en storskjerm-TV (“flere, faktisk”) på kontoret.

Til tross for deres nederlag av Nigeria på lørdag, noe som betyr at noe annet enn en seier vil sende Island hjem, mener Thórdarson dette landet på 300 000 er fremdeles veldig bak teamet deres. “Jeg kan bare snakke for meg selv og det jeg opplevde med mine venner og familie,” sier han og bekrefter sitt engasjement for ærlig rapportering. ”Nederlag mot Nigeria var et stort slag, og vi hadde store forhåpninger om å komme gjennom etter Sportingbet online betting uavgjort mot Argentina. Men generelt har alle rundt meg hatt ganske nøkterne forventninger. Vi har en målt mening om ting; ikke for opp, ikke for nede.Vi justerer forventningene i henhold til resultatene. ”World Cup Fiver: registrer deg og få den daglige e-posten til fotball.

Høres veldig ut som engelskmennene da. “Stemningen i kulturen og samfunnet gjenspeiles av dekning i nyhetene,” sier Þórdarson. “De engelske mediene er etter min mening for raske til å skamme spillerne sine. Skiftet i dekningstonen i Storbritannia er mye mer polariserende enn hvordan vi nærmer oss tingene her. Teamets dekning er mer edruelig og mer avslappet. Vi har begge føttene godt på bakken. ”

Det er dommen fra Reykjavik da, og et stort“ Áfram Ísland! ”Til både fotballspillere og kringkastingsjournalister, som begge kjemper mot oddsen.

Å, heng med, vi har noen bryte utviklingen.Kilder nær Channel 2 har avslørt at de ennå kan utsette tirsdagens News til etter at spillet er ferdig. Denne nyheten er imidlertid ennå ikke bekreftet. Mer når vi har det.