Stilig start av Esther Ledecky. Forvent det uventede igjen

Likevel kjørte hun sitt nest beste karriereresultat på verdensmesterskapet i kongressen, rangert som 10. plass. Esther i skråningen? Forvent det uventede.

“Jeg likte turen, jeg er fornøyd. Men det er fremdeles noe å jobbe med, sa Ledecká, som er typisk for henne. Søndag nærmet ikke engang en slik stilling: i det første super-G-året, en disiplin der sjokkerte OL i Sør-Korea med en gullmedalje, endte 27.

Oppstusset var hovedsakelig forårsaket av rapporten om brudd på patella (ikke håndledd, som opprinnelig uttalt).Ledecka måtte gjennomgå en operasjon i American Vail, der faren tilfeldigvis tjente som anestesilegenes far til skisuperstjernen Mikaela Shiffrin. På den tiden var det imidlertid mer detalj for å fullføre legenden og en god overskrift: ifølge en trener, Tomáš Banka, syklet hun bevisst eldre sko fordi hun bare satt der. Det var bare en tilfeldighet, ikke et snikende hinder.

Historien om et hemmelig brudd er annerledes, da Ledecka tok seg tid til å forberede seg. “Etter anestesi måtte jeg ta en uke å ta pause, så kjørte jeg med en glis i lang tid.Det var et problem på ski å tenke på en skinne slik at jeg kunne holde i tryllestaven min, “sa hun.

Fra den første racinghelgen har det vist seg at” Golden Esther “fortsetter å trekke. Samtidig er det en motsetning mellom forventninger og virkelighet: for enhver tsjekkisk skiløper og spesielt en skiløper er 21. plassen i utforkjøringen veldig solid og 10. plassen er tilnærmet drømmende, for den var den syvende best i Louise Lake i fjor. Men oppstyret rundt snøballen er noen ganger for stor, som om den skulle pendle overalt på pallen (men den store forskjellen er å vinne en gang – og fremdeles vinne).

“Jeg har det beste laget i verden. Jeg håper resultatene blir så høye som mulig, ”sa hun etter sin andre kongress i Canada.

Hva er det neste?En flytur til Europa, der den kanskje ikke presenterer seg på verdensmesterskapet i St. Moritz; det er ikke klart ennå. Han har fremdeles ikke testet «planker», og 13. og 15. desember blir det en snowboardduo i de italienske alpinanleggene Carezza og Cortina d´Ampezzo. På ski som fremdeles jager favoritter, men på snowboard for å forsvare integriteten til hans vinnerimperium. ”Hver av oss har som mål å beseire Esther. Dette er alltid kult, “sa den avtroppende østerrikske snowboarderen Ina Menschik.

Da vinner hun for Årets idrettsutøver; resultatene er foreløpig ikke kjent, men i hennes rolle som dobbel OL-mester i to idretter, kunne bare et meteorittfall til Praha forhindre det.

Og da?Da kan vi forvente flere historier a la Esther. Som i helgen.