Den lange ventetiden er over. Šimeks debut i NHL diversifiserte vitsen til lagkameratene

Hva er bedre? Å plukke opp en vanlig kamp i nedre liga, eller være i beste fall, men kan ikke spille?

Den andre situasjonen var den som den tsjekkiske backen Radim Šimek måtte kjempe på i begynnelsen av dette året. Mens hans landsmann Lukas Radil “vant” til det første Sharks-laget gjennom AHL, har Simek vært med eliten siden begynnelsen av sesongen. Men som innbytter var han ikke involvert i harde kamper. Hans defensive kollega Joakim Ryan ble igjen på benken etter 25 kamper (0 + 4, +2) denne gangen, og plassen hans ved siden av stjernestatus Brent Burns ble inntatt av det 26 år gamle Liberec hockeyproduktet. “Jeg var litt nervøs i begynnelsen, men så falt jeg.Jeg følte meg bra, ”sa han etter debuten i et intervju for iDNES.cz.

Kanskje han ikke en gang hadde et klassisk hjul for å gi nybegynnere de andre spillerne på laget. Når han kom inn i snittet, hadde Simek is noen få øyeblikk for seg selv. Dette ble hjulpet av samarbeid i det defensive paret med den skjeggete mannen Burns, som gjorde Simeks første NHL-kamp enklere.

“Han hjalp meg da jeg ikke visste noe. Han forklarte meg hvordan han forestilte seg spillet vårt, og jeg prøvde bare å imøtekomme ham. Kanskje jeg gjorde en god jobb, ”håpet Simek beskjedent.

Han brukte over 13 minutter på isen mot Montreal og scoret en positiv score for å komme med Joe Pavelskis mål. Han fikk også et hardt treff, og kastet motstanderen i kampen med skulderen til puten.Sharks feiret en 3: 1-seier takket være den gode prestasjonen til keeper Martin Jones. Slott lønnet seg, selv om det skal bemerkes at selv Canadiens ikke har det bra med tanke på resultater.

Det ser ut til at Lukáš Radil også slo seg til roosteren, som fanget en pinne i øyet under premieren. Han fikk ikke sitt første poeng på fem kamper.

Vil Šimek bli fullbyrdet permanent?