Ural i stedet for Metallic. St. Petersburg romskip, stadion uvurderlig

Byggingen av et moderne stadion, der Slavia-fotballspillere spiller mot hjemmet Zenit (fra klokka 18.55 tsjekkisk tid) i European League torsdag kveld, har nok en gang nådd ut. Som så mange ganger etterpå.

Sammen i lange ni år.

“Jeg husker hvordan det ble sagt i løpet av vår epoke at stadion ville være åpent i 2008. Da ble det stadig utsatt og de åpnet den endelig bare i fjor, ”minnes fotballspiller Radek Šírl, som jobbet i byen ved elven Neva i syv og et halvt år.

Fra den store og kalde sovjetbygde Petrovsky-standen, er det nye Zenit-hjemmet omtrent fem kilometer unna. Og det er vakkert.Den stiger over Østersjøen som et romfartøy etter landing; akkurat som hans japanske arkitekt, Kishi Kurokawa hadde forestilt seg.

“Stadionet er vakkert, det var veldig vellykket,” sa den slaviske forsvareren Kúdela. Og Trpisovskys trener er enig, “En ekte perle.” Og så snart du tråkker inn, kan du enkelt ta av deg frakken. Under det overskyede taket og mellom de bratte, blå blekemaskinene er det en hyggelig atten grader rett ved plenen, selv om natten St. Petersburgs nattetemperatur utendørs faller til null.

sitter på en blekestativ i jakken, er det en stor letthet, et helt annet nivå av moro.Folk likte raskt stadion, sier journalisten Ivan Židkov fra Sport daglig etter dag bosatt i St. Petersburg. årets verdensmesterskap.Og da daværende guvernør Valentina Matvijenko bekreftet under Zenita-CSKA Moskva-kampen der hun ville stå, var fansen entusiastiske.

I det minste til det var trøbbel.

Gazprom, oljegiganten og hovedsponsoren for klubben, støttet finansieringen av byggingen, og byen løste saken. Hundrevis av millioner rubler sprengte inn på stadion fra midler til bygging av skoler og barnehager eller kulturelle og medisinske fasiliteter. Og fremdeles ble åpningen utsatt – til nå kan du lese på nettet påfunn om hvordan Roman Colosseum klarte å bygge raskere i det gamle Roma.Om et år!

Med økende forsinkelser i St. Petersburg, har prisen også steget logisk. På grunn av den økonomiske krisen. På grunn av feil i prosjektdokumentasjonen. På grunn av den dårlige plenen. På grunn av den allestedsnærværende korrupsjonen.

“I løpet av årene har kanskje alt endret seg. Det var byggefirmaer, ansvar…”, antyder Židkov.Så det endelige beløpet for et moderne kompleks oversteg til og med en milliard dollar.

I lokal valuta betalte St. Petersburg 48 milliarder rubler for stadion, som var mer enn 500 prosent mer enn den opprinnelige planen.

Bakgrunnen for åpningsseremonien var derfor mye mer beskjeden: Metallica ankom ikke, Ural Yekaterinburg ankom, som tapte mot Zenit 0: 2 i åpningskampen i april 2017.

raskt: FIFA Confederation Cup-finalen om sommeren, seks VM-kamper et år senere, inkludert en bronsemedaljekonkurranse. fans.I gjennomsnitt drar de til fotball i St. Petersburg i gjennomsnitt femti tusen, og torsdagens duell mot Slavia skulle ikke være et unntak. “Og Zenit er noe av en kultur for lokalbefolkningen.”