‘Eventyret er over’: Russiske fans reagerer forferdet på Uruguay-nederlaget

Da Russlands komsted endelig kom, spilte den til et fullt hus. Titusenvis av russere viste seg på en arbeidsdag til Fifa Fan Fest i Moskva for en kjent scene: Russland spiller som Russland.

Og russerne kjente manuset. “Jeg visste at dette kom til å skje da vi møtte en ekte motstander,” sa Ilya Kabanov, 19, en universitetsstudent. “Det var litt som et eventyr. Eventyret er over. ”

“ Løp! ”Skrek en mann før han leverte en uskrivbar torrent av overgrep på Stanislav Cherchesovs side. Det hjalp ikke.Russland tapte 3-0 og hadde Igor Smolnikov sendt av gårde. “Vi har nok en gang sett det russiske laget vi kjente før verdensmesterskapet: tannløs, maktesløs, bra for ingenting,” skrev Alexey Pushkov, en lovgiver som vanligvis dirigerer giftet sitt mot vest. mann Russlands parti Les mer

Det var en realitysjekk for et russisk lag som hadde kommet med en lykkelig start. Påfølgende seire over Saudi-Arabia og Egypt, der de scoret åtte mål, hadde overbevist den normalt skeptiske russiske offentligheten om at dette året kunne bli annerledes. Kanskje det å arrangere et verdensmesterskap ville fungere med sin magi.

Og derfor kom russere, som brukte store deler av oppkjøringen til turneringen med å forvirre laget, i hopetall for å heie på dem.Fan Fest, en sone med en 140 meter stor skjerm og panoramautsikt over det ikoniske Moskva statsuniversitetet, ble så populært at Fifa til slutt foreslo at seerne skulle se spillet et annet sted, som en bar.

Nikolai Gulyaev, leder for Moskvas avdeling for sport og turisme, sa til Reuters. “Det vil ikke være noen køer for drikke og mat, og stemningen med enhet og intens fotball-lidenskap er like god som i friluftssoner. >

Å kalle dem fairweather-fans ville ikke gjøre dagen rettferdighet.Solskinnet var strålende og stemningen var som en bypiknik for alle – mødre med buggies, en gruppe salgssjefer som tidlig kom ut av jobb, nyoppsatte studenter på sommerferie, familier, vandrende arbeidere, menn med tatoverte lår og keiserlige flagg, unge kvinner som mugger etter selfies og en smattering av utlendingene som har forvandlet Moskva de siste månedene.

Men dette var en desidert russisk affære, en jevn marsj mot nederlag som burde ha virket så åpenbar at det er et rart hvorfor noen i det hele tatt våget å håpe.

“Det viktigste vi glemte er at dette er Russland,” sa Roman Krasinsky, 18, og røyker bak et av partyteltene bak.

Edik, som bar en ukulele, prøvde å snakke vennen Roman og klassekameratene Olesya og Ksenia for å forlate tidlig i andre omgang for å drikke med venner.

“Dette er kjedelig,” hevdet han.

“Så hva kom vi hit for?” Det hadde tatt dem en halvtime å komme seg inn.De avgjorde det med stein, papir, saks. Da avviste Roman. “Jeg blir værende,” sa han og gikk bort.

Det var noe som et nasjonalt øyeblikk av flagellering. I en rettssal i Moskva så antikorrupsjonskampanjeren Alexei Navalny spillet på en MacBook før han fikk forlenget dom for svindel (han sier det er politisk motivert).

Vladimir Putin hoppet over kampen, pressesekretæren hans fortalte journalister, fordi han var for opptatt.

“Dessverre kan han ikke [delta] på grunn av arbeidsplanen sin,” sa Dmitry Peskov. Han kan ha valgt det rette øyeblikket for å komme seg ut.Det var Putin som smilte seg gjennom Russlands 5-0-seier over Saudi-Arabia, og lente seg for å håndhilse på gjesten hans Mohammed bin Salman.

Det kan være bedre at Russland fikk denne vekkeoppropet før knockout-stadier, i et øyeblikk når de kan ta et slag og kanskje komme seg før de møter noen av turneringens fremste lag.

“Vi kommer til å få Spania,” sa en fan og begravet hodet i hans hender etter utsiktene til det nå bekreftede møtet med gruppe B-vinnerne og 2010-mesterne på Luzhniki stadion på søndag. “I det minste vil vi gå ut mot de beste.”