Det er tretti år siden Jagr scoret sitt første voksne mål. Og nå til Hasek

Da Robert Bakalář imidlertid leste utfallet av hockeykampen Pardubice – Kladno 4: 4 4. oktober 1988, forble det hemmelig – den gang ubetydelig – informasjon: blant skytterne som overvant Dominik Hasek, som allerede var stjernens stjerne Jagr.

I dag er det nøyaktig 30 år siden han scoret sitt første mål i seniorkonkurransen. Hvis du legger til andre treff fra den nasjonale ligaen, NHL, KHL, landslaget og til og med hans seks-kamps bailout i Bolzano, Italia, er du nesten på nummer 1 100!

Jagr selv, uten lange albuer, iført hjelm med deksel og nummer 15 på trøya, husker ikke handlingen fra åttende minutt.Først da han møtte Hasek glemte han aldri å nevne at han var den første.

“Jeg har alltid gjort det bra for ham, jeg var heldig nok. Hvor flott han var i NHL, han scoret ganske mange mål, ”husket Jagr.

Det var seksten utenlands totalt, hvorav femten falt da Dominator lyste i Buffalo (den som var igjen i Ottawa) . Og Jagr forklarer, “Buffalo spilte i en stil som passet meg. Den hadde ikke soneforsvar, men en en-til-en person. Så jeg måtte bare lage en spiller, noe som var ganske enkelt for meg den gangen.Og jeg dro til Hashan selv. ”Så mens Hasek gjorde andre gal, hadde Jagr andre“ hatte ”målvakter – Nikolai Chabibulin, Jim Hrivnak og spesielt John Vanbiesbrouck. “Da jeg så det var slutt! De andre fikk den lekker sveitsisk ost, og jeg gjorde ingenting, “fortalte han til Sport. Imidlertid tilbake til 1988. Om sommeren ble Jagra trukket av trener Eduard Novák inn i et lag, som først rangerte ham i det fjerde angrepet mot Josef Zajic og David Čermák, nå Jagrs trener i Kladno.

Og den unge mannen på den tiden introduserte seg blant menn ved tradisjonelle “trøbbel” av fasaner. Mazáciene viste ham en ledig plass i hytta som Jagr hadde tatt før Milan Nový, en kanonmann og en stor sjef, gikk inn i garderoben. Han forteller: ”Jeg ser på ham, og han sier: Hei, Mr. New, jeg er Jarda.Så jeg sa til ham: Hei Jardo, du sitter i setet mitt. Kan du vær så snill å sitte et annet sted? ”

Noen ganger hørte han skarpe merknader fra lagkameratene, enten returnerte til ungdomslaget eller gå til moren sin. Jagr tvilte og trodde at han ville komme tilbake blant sine jevnaldrende. Han ble støttet av den nye som sa: “Du kommer ikke noe sted!”

Jagr ble premiert mot Pilsen 13. september mot Pilsen. På den tiden, i tillegg til Hašek, spilt av Šejba, Lubina eller Janecký, som var Jagrs forbilde. I ungdommen hadde jeg mine avguder, og Ota var en av dem. Han var direkte hockey, kanskje for mye. Spilleren var stor og var eksepsjonell når det gjaldt skøyter. Bevegelsens nåde prydet ham.Det virket som om han ikke gjorde noe, ”fortalte Jagr for mange år siden.

Han la til syv flere mål i resten av sesongen, og hoppet til nummer 30 i den kommende sesongen. For øvrig, av de nesten 1100 målene, er det ikke en som Jagr ville gitt i den nest høyeste hjemmekonkurransen. Etter sin februarskade i en kamp med Havířov, venter det fortsatt på at Jagr lovlig – ikke i noen sekunder – skal hoppe inn i mesterskapskampen.Selv om han nå trener individuelt, kommer hans retur.

Han hadde savnet riddernes onsdagduell mot Kadan, og han vil spille symbolsk mot Havířov om en ukes tid. “Hvis det var opp til meg, vil jeg prøve å starte 10. oktober,” sa Jagr forrige uke.

Og så langt la Kladno til: “Det er ikke viktig å vinne det første spillet, men det siste. Til dette er vi festet. Hvis vi var i beste form nå, ville det ikke gitt oss noe. Det er bra at sesongen har svingninger, noe å lære av dem. ”